Eau Lynn

 

Hallo iedereen!

Waarom ik startte met het vervaardigen van zeepbars?
Wel, dit is mijn verhaal.

Ik stel mezelf even kort voor. Mijn naam is Lynn en ik studeerde af als Master in de Farmaceutische Wetenschappen. Sindsdien werkte ik 8 jaar in een publieke apotheek. Daar kwam eenzelfde vraag behoorlijk frequent terug:
"Hebben jullie zeep zonder chemische producten, die wel nog steeds lekker ruikt?
Ik heb namelijk een zeer moeilijke huid en reageer op alles van parfum en bewaarmiddelen."
 
Dit zette mij tot nadenken en mijn zoektocht begon. Vele dagen, artikels en video's later kwam ik terecht bij het vervaardigen van zeepblokken op de ouderwetse manier. Dit betekent dat de natuurlijk voorkomende glycerine niet wordt verwijderd. Deze zachte stof, gevormd tijdens het natuurlijke proces van het vervaardigen van zeep, is perfect om je huid te hydrateren.
 
Na een jaar intensief onderzoek en testen, kwam ik uiteindelijk uit bij een basisrecept waarbij het belangrijkste kenmerk, hydratatie, werd afgevinkt. Omdat ik mijn zeep ook natuurlijk wou houden, kwam ik al snel uit bij etherische oliën als geurstof. Etherische oliën hebben daarnaast specifieke eigenschappen waardoor specifieke klachten kunnen aangepakt worden.
 
Nadat ik mijn zeepbars liet uittesten door familie en vrienden, heeft mijn vriend mij overtuigd om er een stapje verder mee te gaan. Dus ik waagde de sprong en schreef mij in als zelfstandige in bijberoep. Zo ben ik dus eigenaar van Eau'Lynn geworden, bedenker én maker van alle zeepbars die je op mijn webshop terugvindt. Het maken en uittesten van de zeepbars doe ik iedere dag met veel plezier, enthousiasme en zorgvuldigheid!

De collectie