Keramiek Annuska Verween

 

De meeste pottendraai verhalen zijn onstaan tijdens corona, Annuska is een uitzondering ;) haar verhaal gaat verder terug. Ze kwam in aanraking met het pottenbakken via een cursus in haar dorp, vanaf de eerste les was ze verkocht. In tussen heeft ze reeds uren tutorials bekeken op het internet, weken cursussen gevolgd in binnen en buitenland, en kilo's klei versleten aan oefenenen. En mag ze fier zijn waar ze vandaag staat! 

 

Annuska haar werk in 3 woorden omschrijven, 

EENVOUD - MODERN - PUUR

Dit zie je terug in de rechte vormen en natuurlijke kleuren. De glazuren waar Annuska mee werkt zijn zelf gemaakt wat haar werk des te uniek maakt. Eens een mooi glazuur gevonden te hebben maakt ze er een collectie rond. Mijn favoriet? Het olijfgroen glazuur, prachtig! 

 

Ik vroeg Annuska waarom keramiek haar passie is geworden. Eenmaal aan de draaitafel vergeet ze al haar zorgen, er is enkel nog aandacht voor de klei. Het keramiek proces bestaat uit vele handelingen, waar het telkens opnieuw fout kan gaan. De oven opendoen en zien dat alles gelukt is? Dat is het ultieme geluksmoment voor Annuska. 

 

 

De collectie