BB Maan's collectie 

BB Maan

 

Het gezicht achter BB Maan? Dat is Bieke, bio-ingenieur van opleiding, mama van 3 kinderen en gepassioneerd naaister. De passie begon bij het naaien van baby- en kinderkleertjes voor haar eigen kroost, en groeide al snel uit naar de creatie van verschillende interieur items. Bieke startte met de creatie van haar eerste mandje op 20/01/2021, doet de datum een belletje rinkelen? Bij Bieke alvast wel, het was de eedaflegging van Biden ;) Geen mooier moment voor de start van een nieuwe passie lijkt mij!

 

Vrienden en familie waren wild van haar mandjes, placemats en bloemenhangers. Geen 12 maanden later ontstond BB Maan. Waar je terecht kan voor een prachtige handgemaakte collectie van interieur accessoires gemaakt uit touwen. BB staat voor Beautiful Baskets, Beautiful Bowls, Beautiful Bags, Belgian Based,… en haar initialen. Maan is het Limburgse dialect woord voor mand.

Een lokale en persoonlijke naam dus, net als het product zelf.

 

Duurzaamheid is de rode draad in haar werk, de gebruikte materialen zijn Belgisch gevlochten gerecycleerd katoenkoord en/of vlastouw. 

Vlas is een duurzame lokale teelt waarvan de gehele plant wordt gebruikt. Het afvalproduct, de korte vezel wordt gebruikt voor het maken van de touwen waarmee ze werkt.

Ook de katoenkoorden zijn duurzaam, de vezels voor de katoenkoorden worden terug vrijgemaakt uit textielafval, hoofdzakelijk t-shirts, en na recyclage is een verder kleurproces voor de koorden dus niet meer nodig.

 

Voor de kleurkeuze van de basiscollectie heeft Bieke haar inspiratie gehaald bij het vlas: het turquoise/blauwe van het vlasbloemetje en het goudgele van de zaadbolletjes en de vlasvezel.

 

Bieke doet BB Maan in bijberoep, overdag is ze actief als consulente klimaat en verduurzaming bij de BoerenBond. Het naaien is haar manier van meditatie en samen met reizen haar ultieme vorm van ontspanning.

www.bbmaan.be