Brainbows

 

Ellen de vrouw achter Brainbows, de mannen strikken.

Ohnee Brainbows zijn er ook voor vrouwen en kinderen met lef!

Ellen een creatieve duizendpoot die liever achter de lens staat dan ervoor. Ik begin precies een gemeenschappelijk kenmerk te ontdekken onder de familieleden, ze zetten liever hun producten in de picture dan zichzelf 😉. Ik breng hier met plezier verandering in!  

 

Ellen haar creatieve wortels starten in het Sint-Lucas te Gent. Haar studies grafische vormgeving en multimedia brachten haar naar haar eerste jobs als motion graphics designer en grafisch vormgever.

Grafisch vormgever werd ze in bijberoep, wat haar fundamenten waren voor een fulltime als zelfstandige, een droom die werkelijkheid werd.

 

Brainbows kwam tot ontwikkeling door het experimenteren met materialen. Ellen leerde kurkleer kennen door het ontwerpen van juweeltjes, maar ze vond dat de mannen wat meer aandacht verdienden, en de Brainbows waren geboren. Zo makkelijk gaat het jammer genoeg niet 😉.

 

De strik gaat een heel proces door vooraleer hij gedragen kan worden. Het bedenken, ontwerpen en maken van de producten tot het ontwerpen van de verpakkingen, het behandelen van de bestellingen. Ellen doet het allemaal in haar eentje. En dan stopt het niet bij de Brainbows alleen, Ellen is namelijk ook founder van Cotton Candy, het merk waaronder ze juwelen ontwerpt. Mama van een flinke kleuter en administratieve redder in de zaak van haar man. Geen idee hoe ze het voor elkaar krijgt 😅.

 

Duurzame producten met een mooie strik rond, dat is waar Brainbows voor staat!

 

Nog een leuk weetje over Ellen? Ze kan tot 10 tellen en 'ik hou van jou' zeggen in Panjabi. Panwadde? Dat heb ik toch even moeten opzoeken. Panjabi wordt gesproken in Zuid-Pakistan (West-Punjab) en Noord-India (Oost-Punjab) en is de 10de meest gesproken taal op de wereld. Het feit dat haar man half Pakistaan is verklaard veel 😉.

 

De collectie