SIL TEKENT

 

Ik ben Sil, geboren in 1987.

Toen ik 18 werd, ging ik communicatie studeren in Gent. En eens aan het werk, belandde ik in de wondere wereld van bibliotheken. In die wereld kon ik mijn hart helemaal ophalen bij het bladeren in prentenboeken. Eén van mijn dromen werd dan ook het schrijven en tekenen van een eigen prentenboek.

Dat ik echt graag teken en er een talent voor heb, ontdekte ik pas in 2019. Toen ging het licht even uit, en nam ik noodgedwongen een jaar vrij van het werk. Ik maakte mijn hoofd leeg en er kwam ruimte voor creativiteit. Ik schafte mezelf potlood, pen, papier en penseel aan en probeerde wat uit. Ik experimenteerde met stijl en materiaal. Om ‘mijn stijl’ te vinden in een zwart lijntje en wat kleur.

Het resultaat zie je vandaag in een kaartjescollectie in mijn Sil-stijl. Een reeks waar ik eenvoudige dingen, planten en dieren weergeef, in combinatie met een passend woord of tekst. Ik hoop dat je ze leuk vindt. Om op je kast te zetten of naar iemand te schrijven.

Daarnaast werk ik ook op maat. Het liefst van al voor creatieve ondernemers, groot of klein, en organisaties. In mijn eerste jaar als freelancer werkte ik voor klanten als stad Ninove, Vrij CLB Meetjesland en Syntra Midden-Vlaanderen. Met een achtergrond in communicatie, slaag ik er samen met mijn opdrachtgevers in om tot een passend en sprekend beeld te komen, binnen mijn stijl. Of het nu om interne of externe communicatie gaat.

Ook voor bijzondere gelegenheden wordt er intussen getekend. Een huwelijksportret, -uitnodiging of totaalconcept (van save the date tot uitnodiging, menukaart, naamkaartjes en cadeautjes voor de gasten… tot een tafelplan). Als het klikt, dan werk ik met plezier iets uit.

Misschien doe ik nog wel andere dingen met mijn creativiteit. Ik weet vandaag nog niet wat, maar sta open voor leuke ideeën en probeersels. Heb je dus een idee en denk je ‘daar kan Sil wel weg mee’, aarzel dan niet om me te schrijven.

Toedels,

 

De collectie