Plllank

 

Van de bovenste plllank. 

Unieke houten snijplanken. 

 

Plllank is opgericht door Jonas en Lana na een onsuccesvolle zoektocht naar kwalitatieve, bijzondere en betaalbare snijplanken. Laat staan om daar nog eens duurzame en lokale elementen aan te koppelen.

 

Met een sterke houtkennis op zak en een passie voor hout gingen ze aan de slag en onstond plllank.

 

Het opzet? Creatie van uitzonderlijke snijplanken die zowel stijlvol als functioneel zijn; een duurzame blikvanger in iedere keuken.

 

Jonas, een erkend ambachtsman, leidt het maakproces. Samen starten ze met de zorgvuldige selectie van de fijnste hardhoutsoorten bij lokale zagerijen, met aandacht voor esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid.

Ruwe planken worden in hun eigen atelier in Gent (Drongen) gevlakt en tot in de fijnste details met de hand afgewerkt, gebruikmakend van de nieuwste technieken en eerlijke producten.

Samen met Lana worden de ontwerpen uitgedacht waarbij Lana verder ook nog de verkoop leidt.

 

Elke snijplank voldoet aan strenge kwaliteitseisen voordat deze het atelier verlaat. Daarna wordt deze geïmpregneerd met minerale olie en voorzien van een topwaxlaag met huisgemaakte wax op basis van bijenwas uit hun eigen bijenkasten.

 

Daarnaast biedt plllank de mogelijkheid tot personalisatie, zoals het graveren van namen of gepersonaliseerde ontwerpen. Ook op maat gemaakte snijplanken creëren om aan specifieke behoeften te voldoen gaan ze niet uit de weg. Het verhaal van plllank weerspiegelt hun passie voor vakmanschap en hun toewijding aan lokale, duurzame materialen. Wat begon als een persoonlijke zoektocht, groeide uit tot een ambachtelijk project dat de waarden van kwaliteit en authenticiteit omarmt.

 

De collectie