Plankgoed

 

PLANKGOED is in 2018 ontstaan toen Goedele enkele maanden aan het werken/reizen was door Italië. Een ontmoeting met een oude italiaanse man die objecten maakte uit zieke olijfbomen, betekende het begin van PLANKGOED. 

 

PLANKGOED zijn houten serveerplanken met een verhaal, Goedele speelt in op haar kindertijd, toen haar moeder op hun boerderij in de Westhoek zelfgebakken brood sneed op een houten plank. Houten serveerplanken zijn voor Goedele het symbool van warmte en gezeligheid rond te tafel.

 

Goedele komt uit de Beeldende kunsten en heeft altijd een grote liefde gehad voor mooie objecten. Dit in combinatie met haar passie voor het lokale en handgemaakte zijn de ideale fundamenten voor PLANKGOED. Om die reden werkt Goedele met lokaal hout en meestal met hout van bomen die om één of andere reden gekapt worden en ze deze een nieuw leven kan geven.  

 

Goedele maakt de serveerplanken met de hand, in haar atelier te Gent. Het maakproces is erg intensief: van hout zoeken, drogen, verzagen, schaven, schuren, frezen, oliën,… Voor de laatste stappen werkt ze nu samen met een psychiatrische gevangenis in Gent en een sociaal atelier in Merelbeke. Daar hebben ze een fantastisch houtatelier en helpen ze haar vaak met het PLANKGOED schuren en frezen.

 

PLANKGOED, houten snij-en serveerplanken met een verhaal. 

De collectie